Koska valtaosa asiakkaistani on aktiivinen Instagramissa ja haluaisi rakentaa sitä kautta tunnettuutta ja asiakkuuksia, ajattelin koostaa erilaisissa keskusteluissa läpi käytyjä asioita yhdeksi napakaksi Intagram-vinkkipostaukseksi, josta voit napata ne suoraan käyttöösi. Ole hyvä <3

Vinkit Instagram-profiilin optimointiin:
Profiilikuvaksi selkeä kuva, josta yrityksesi tunnistaa. Huomaathan, että mikäli logosi ei toimi pienessä koossa, siitä olisi hyvä tehdä someprofiileihin ja muihin samantyyppisiin tarpeisiin oma versio.
Liitä nimesi perään pystyviiva ja 2-3 avainsanaa, jotka auttavat ihanneasiakastasi löytämään sinut.
Kuvausteksti:
Lause 1: Kerro, mitä teet
Lause 2: Kerro ketä autat
Alin rivi: Toimintakehote (mitä haluat ihmisten tekevän)
Linkki, joka liittyy toimintakehotteeseen
Kohokohtiin ainakin asiakaskokemuksia, mutta suunnittele kokonaisuus omaa liiketoimintaasi tukevaksi

Instagram-sisältöjen jäsentely niiden toiminnallisen roolin mukaan:
Kaikessa sisällössä on hyvä muistaa, että seuraajamäärä ei enää määrittele postauksesi näkyvyyttä yhtä vahvasti kuin ennen. Tärkeämpää on saada aikaan vuorovaikutusta nopeasti julkaisun jälkeen.
Luo sisältöä, joka kannustaa aitoon vuorovaikutukseen (reagointiin, kommentointiin, tallentamiseen ja jakamiseen)
Julkaise sellaiseen aikaan, jolloin oma ihanneasiakkaasi on todennäköisimmin Instagramissa.
Monella menevät sekaisin tarinat ja kelat, mutta suurin haaste on hahmottaa mitä sisältötyyppiä käytetään mihinkin toiminnalliseen tavoitteeseen. Alla listaus Instagramin sisältötyypeistä ja siitä, mihin niitä kannattaa ensisijaisesti käyttää:
Sisältötyypin toiminnallinen rooli | Instagram-sisältötyyppi |
Uusien ihmisten tavoittaminen | Kelat + maksettu mainonta |
Yhteyden vahvistaminen seuraajiin | Karusellit |
Luottamuksen rakentaminen | Tarinat |
Asiakkaaksi kääntäminen | Ohjaus tarinoista ja maksetusta mainonnasta sivuillesi, tai yksityisviesti |
Kelat
Mikäli haluat kasvattaa tunnettuuttasi ja saada näkyvyyttä uusien ihmisten silmissä, kelat ovat erityisen tärkeitä. Niitä näytetään myös niille ihmisille, jotka eivät ole vielä seuraajiasi. Tee hyviä keloja, jotka herättävät vuorovaikutteisuutta ja kiinnostusta niin laajennat niiden näkyvyyttä yhä suuremmalle yleisölle.
Karusellit
Karusellit ovat oivallisia esimerkiksi asioiden opastukseen vaihe vaiheelta ja asiakaspalautteiden esittelyyn. Niiden pääasiallinen rooli on vahvistaa yhteyttä niihin ihmisiin, jotka jo seuraavat sinua.
Tarinat
Tarinoiden avulla rakennat luottamusta Instagram-seuraajiesi parissa. Ne tarjoavat erinomaisen tavan luoda vuorovaikutusta, sillä niihin voi liittää erilaisia kyselyitä ja muita vuorovaikutteisia osia. Tarinoiden avulla voit myös jakaa toisten postauksia, ja näin esimerkiksi nostaa esiin asiakastasi tai yhteistyökumppaniasi ja osoittaa hänelle arvostusta.
Yksityisviestit:
Yksityisviestien avulla voit ottaa yhteyttä suoraan seuraajaasi ja esimerkiksi avata keskustelua heidän tarpeistaan liittyen omaan liiketoimintaasi. Tee tämä kuitenkin harkiten ja maltilla.
Maksettu Instagram-mainonta
Maksetulla Instagram-mainonnalla voit tavoitella:
tunnettuuden kasvua
uusia asiakkaita
Muista valita tavoitteesi selkeästi mainontaa suunnitellessasi. Vaikka kauppaa tarvittaisiin kipeästi, tunnettuuden kasvattamista on tärkeä malttaa tehdä. Sen kasvaessa kauppaakin on helpompi saada.
Sisältö:
Kukaan ei halua kokea olevansa vain liidi, eikä Instagram ole sen osalta erilainen ympäristö. Kun suunnittelet sisältöä, mieti sitä, kuin kasvoikkain tapahtuvaa vuorovaikutusta. Rakenna kokonaisuus seuraavalla kaavalla:
70% arvoa luovaa sisältöä: vinkkejä, tutoriaaleja, inspiroimista.
20% behind the scenes-sisältöä. Kerro tarinaa, ole aito ja rohkea.
10% kerro omista tuotteistasi. Tähän kyllästytään, joten älä keskity pelkkään tähän ja mieti miten tuot asiakasarvon esille. Kukaan ei halua kokea olevansa pelkkä liidi.

Postausrytmi:
Instagramin algoritmi suosii pitkäjänteistä aktiivisuutta. Älä kuitenkaan uhraa laatua määrän alttarille. Alla ohje siitä kuinka usein Instagramissa pitäisi julkaista ja mitä sisältötyyppejä.
Fiidi (kelat, karusellit, kuvat): 3-7 kertaa viikossa.
Tarinat 1-10 kertaa päivässä tasaisesti pitkin päivää. Hyödynnä vuorovaikutteisuutta.
Loistavia työkaluja Instagram-sisällön taustalle:
Nämä ohjelmat ovat hyviksi todettuja ja edullisia. Kaikkien käyttö vaatii hiukan perehtymistä, mutta ei syvää teknistä osaamista. Enemmän on kyse ominaisuuksien tietämisestä ja tehokkaista käyttämisen tavoista.
Kelojen editointi: Capcut tai Canva (kurkkaa seuraava Canva-kurssi)
Tekstitys: Captions
Julkaisujen editointi: Canva
Valokuvien editointi: Puhelimen omat työkalut
Suunnittelu: Google sheet
Muistilista Instagramissa julkaisemiselle:
Valitse selkeä aihe ja rajaa se tiukasti
Varmista, että otsikko pysäyttää
Varmista, että aloitusruudussa on myös visuaalinen koukku
Varmista, että sisältö on tunnistettava ja liitettävissä brändiisi
Varmista, että sisältö on helposti ymmärrettävää
Varmista, että sisällön lopussa on toimintakehote
Kaipaatko tukea Instagramin kanssa?
Markkinoinnin personal trainer yhdistettynä säännöllisiin sisällönsuunnittelutyöpajoihin on loistava tuki niin mikroyrityksiin, kuin isompien yritysten markkinointiasiantuntijan tueksi. Ideointi on usein hedelmällisempää ulkopuolisen auttamana ja arjen markkinointityöhön saa rytmiä ja ryhtiä markkinoinnin personal trainerin tapaamisten avulla.
Tutustu palveluihin ja varaa maksuton aika keskustelulle soittamalla (0407177869) tai laittamalla viestiä, niin katsotaan voisinko auttaa myös sinua!
Mikäli Instagramiin liittyy haasteet suunnitelmallisuudesta ja uskaltamisesta, tutustu myös Shine like You -valmennukseen, joka palvelee niin yrittäjää, asiantuntijaa kuin johtajaakin.
Comments